Categorii

Ziarul Express

cab

S-a relansat Express Informativ.

Un ziar independent, un ziar al tuturor românilor din Castellon şi regiunea Valenciana.

Acest mediu de comunicare se doreşte a fi al vostru, al nostru, al românilor și aşa trebuie să rămână, fiind susţinut din publicitate și voluntariat.

Dacă doriţi să participaţi la elaborarea lui, e foarte simplu: scrieţi la adresa expressinformativ@gmail.com

Dacă doriți să-l citiţi pe hârtie, îl găsiți gratis în Castellon, în locurile frecventate de români.

Dacă nu aţi ajus să luati ziarul Express Informativ sau nu l-aţi mai găsit in avioanele companiei Blue Air, nu vă faceţi griji. Aici puteţi găsi ultimele numere:

Ca să-l citiţi în pdf, daţi click pe prima pagină.

express-5Nº5  express4Nº4 expressnr3Nº 3   express Nº 2   expressNº1

Numai bine !

23 de răspunsuri la “Ziarul Express”

D-le Ionel Scrofan,

va dorim să aveţi succes în viaţa dv. în continuare şi să aveţi succes şi cu blogul dv.!

Ideea dv., de a creea un blog care să unească două lumi, să fie o punte între două lumi diferite e una extrem de buna si speram sa vedem lucruri fascinante pe blogul dv!

Să aveţi un an bun şi numai bine!

Va munltumesc, dle Parinte Dorin, pentru comentariu si urarile de bine.

Buna,
am descoperit din intamplare site-ul tau. In primul rand o sa iti vorbesc la per tu pentra ca, chestia cu domnitul pe mine ma lasa rece; nu in asta sta respectul dar ma rog, romanii inca au mentalitate veche. Sunt demult in Spania si sincer nu ma mai atrage Romania de demult pentru ca mi-e groaza de ceea ce a ajuns. Dar in adancul inimii mi-as dori sa ma pot intoarce in tara mea si sa mai pot trai cum am copilarit pe vremea lui Ceausescu. Poate eu nu am fost constienta de raul pe care il aducea comunismul dar sunt constienta de raul care s-a facut indepartandu-l. Eu nu am nici o facultate facuta pentru ca pe vreme mea mergeau la facultate numai care isi permiteau luxul, dar am destula scoala a vietii cat sa pot fi constienta de multe lucruri care se intampla. Dupa ce am trait aici printre straini mi-am schimbat mentalitatea si vad altfel lucrurile dar din pacate nu toti au facut-o. Parerea mea e ca multi romani au ales calea cea mai usoara si ne fac de ras pe toti in strainatate.
Ce vroiam sa zic e ca sunt incantata sa stiu ca esti o persoana modesta si patriota si mi se pare minunat ca ai construit acest site pentru romanii din Castellon si nu numai. Va fi multa lume care va recunoaste acest merit fara nici un interes ascuns. Ipocriti si talhari sunt destui.
Daca vre’odata ai nevoie de colaboratori ma ofer incantata!
Mult succes!

Magda, catia ani ai?! Tu chiar crezi ca s-a facut rau indepartand comunismul?! imagineaza-ti viata ta acum cu Ceausescu la putere!…
Lucrezi intr-o fabrica 8 ore sau chiar mai multe…sa maresti ” productia”…Dupa serviciu ajungi franta acasa…unde…ups….nu poti face dus- azi nu e ziua din saptamana cu apa calda, asa ca daca vrei sa te speli…ligheanul…
Acasa te mai asteapta 2 sau trei copii pe care ii gasesti afara cu cheia la gat…
Incerci sa pregatesti cina si trebuie sa fii foarte inventiva pentru ca ulei nu prea ai…carne…doar niste „tacamuri”…paine a ramas putina si trebuie sa pastrezi si pentru pachetele de a doua zi…
Apoi…in ciuda oboselii…trebuie sa-ti ajuti copiii cu temele…dar…dintr-o data se opreste curentul- doua ore- asa ca daca ai uitat sa mai cumperi lumanari..stati pe intuneric….
Apoi incerci sa te uiti la televizor…poate din doua ore…gasesti ceva interesant…Dar mai bine te culci repede…pentru ca la 3 a.m. te trrezesti sa mergi la coada la oua…si la lapte…
Crezi ca ti-ar placea asa o viata?! Nu crezi ca asazisele amintiri placute se datoreaza doar faptului ca erai copil?!
Mie mi-e dor de cei care nu mai sunt langa mine…nu de Ceausescu…
Numai bine

Ma infior cand ma gandesc ce ar fi fost de viata mea si a multora ca mine, pentru care libertatea e cel mai important lucru. Sigur eram acum a zdup ! Nu plang dupa comunism, sigur plang dupa copilarie si a fost doar o coincidenta faptul ca, in cazul meu, au coincis. Libertatea nu are pret !

De cateva zile urmaresc ce se intampla pe blog. E adevarat, problema centrala e situatia si preocuparea fata de voi, emigrantii romani. Nu-mi permit decat sa fac comentarii pe baza celor discutate, nu traiesc acolo sau altundeva in afara granitelor Romaniei……si nu simt „pulsul acelor probleme”! Din pacate citesc printre randuri lipsa/slaba solidaritatii romanilor in diferite situatii (si spun asta argumentand si cu convingerea unui coleg de facultate care s-a intors acasa dupa 8 ani de pribegie). Citind comentariile Magdei m-a apucat instant „autocompatimirea”, biata de mine traiesc intr-o astfel de tara – Ro!!!!! Dar nu e defel asa…..cel putin pentru mine! Nu e nici roz, asta e clar, dar nici asa gri!! Nu vreau sa arat un patriotism desuet dar….din pacate sau fericire (fericire ca am castigat anticorpi fata de un astfel de sistem) am trait putintel si in comunism si in afara lui. E greu de spus acum „in afara lui”, caci recunoastem efectele pe termen lung al acestuia. Asadar, cred ca ce se intampla acum in tara sau cu unii de la care asteptati voi acolo sprijin, are la baza SECHELELE comunismului! Nu sunt o fiinta care se multumeste cu putin, nu-mi plac lamentarile neurmate de actiunea de a gasi solutii…. si in plus am convingerea ca lucrurile se pot schimba (poate mai greu, dar acest sistem noi il facem, fiecare dintre noi!!!). Cred in plasticitatea neuronala – demonstrata stiintific – (lucrez in recuperare si asta e baza recuperari neurologice), asadar cred in capacitatea de schimbare a tuturor, doar ca sechele comunismului sunt al naibi de greu de „tratat” si in plus „stimularile” unora dau gres din pacate. Uneori acord clementa acestora, stiind ca sunt „bolnavi” dar in acelasi timp stiu ca orice boala are posibilitatea de tratament (uneori de durata!!). Asadar (poate e doar iluzie?!) tratamentul e simplu, cunoscuta ATITUDINE (citandul pe Dan Puric „Nu e asa de importanta actiunea crestina ci atitudinea crestina”). Aceasta idee poate fi extrapolata ! E trist, adevarat, simti ca traiesti intr-o tara libera, democratica dar simti inca „tentaculele” nefaste ale comunismului. Bietul Brucan a fost bland cu noi cand a facut acea predictie (si multi au zambit atunci)! Dar asa cum spui Nelu „libertatea nu are pret”, sau as completa, poate pentru unii are un pret mai mare, dar merita platit!!
Numai bine la toti si in toate!

Sechelele comunismului ne fac viata grea…iar multi dintre cei care conduc asociatii pe aici nu au nici cea mai mica idee de procesul democratic, demnitate si etica ! Dar ce sa facem Corina…asta e boala lunga (din pacate incurabila).

…ce se afla in urma noastra si ce se afla inaintea nostra sunt lucruri marunte fata de ce se afla inauntrul nostru…

cum as putea lua legatura cu d-voastra?
mi-ar trebui un ID de mail sau mess?
adresa o aveti

Buna Ionel,

Mi-a facut placere sa te cunosc si astept sa vedem cum putem colabora pe viitor.Te astept cat mai curand la Cluj.
Daca intre timp ai devenit „tatic” te felicit si iti doresc numai bine tie si familiei tale.
Ti-am vorbit despre site-ul nostru de recrutare http://www.angajatorul.com si despre ideea unei colaborari.
O sectiune importanta a acestui site este si va fi cea dedicata romanilor din strainatate si ,de aceea, ne dorim colaborari cu romani din toate tarile.
Detaliile tehnice le vom stabili printr-o colega de-a mea care se ocupa ,impreuna cu programatorul ,de partea tehnica de administrare a site-ului.
Sper ca acest mesaj ajunge la tine si vom stabili o legatura cat mai repede.

Salutari de la Cluj !
Cu drag,
Felicia Popa
felicia.popa@forumconsult.ro

saludos, soy española y y necesitaria un favor personal ,necesitaria una traduccion de frases personales del español al rumano,lo he intentado con traductores on-line pero el resultado es nefasto,si por favor alguien puede contactar conmigo via email y traducirme al rumano coloquial dichas frases,estaria muy agradecida, my email es magialola@yahoo.es.
MUCHAS GRACIAS

@ saray,
te he mandado un email con mi direccion de correo donde hay que mandar lo que tienes para traducir. Si no hay mucho trabajo te lo hare sin compromiso.

azi vei depasi stacheta celor 50.000 de vizite!!! Felicitari si Viata Lunga acestui blog, caci vad ca nu le e indiferent! 😀

Salutare Ionel! Sunt incantata sa descopar blog-ul tau. Cautam adresa consulatului roman de la Castellon pentru ca trebuie sa-mi schimb pasaportul si am dat de el. Am gasit informatii utile. Zilele astea o sa citesc mai pe indelete toate chestiile faine scrise. Cand esti departe de casa ( lung e drumul Clujului!) iti pare bine sa vezi asa ceva. Multam fain!

@Patty
Fii binevenita ! Daca-ti place blogul si locuiesti in Castellon, cauta si Express Informativ. E un ziar ce s-ar putea sa-ti placa. Echipa redactionala e formata dintr-un un grup (mic, cei drept) de voluntari romani care fac un ziar pentru romanii de aici. Daca esti interesata sa participi, poarta e deschisa !
Multam de comentariu 😉
…. dar mai lung al dorului…

Ne pui si numarul 4, te rugam???!!!
Eu il astept de vreo 3 zile si mor de curiozitate sa-l citesc.
Merci fain!

Buna seara domnule Ionel,ajungind un pic mai devreme de la lucru astazi m-am uitat un pic la televizor pe romani, am prins un pic dintr-o emisiune unde a-ti povestit istoria d-voastra in Spania. Sint orgolioasa de essere romanca, si mai mult cind vad ca exista persoane ca d-voastra.Atunci miam scris numele si v-am cautat pe internet gasind acest forum. Cum apparte ca este meseria d-voastra faceti mult bine a foarte multe persoane , in multe moduri, eu as vrea sa va vorbesc daca este posibil pentru a va spune lucruri farte importane pentru sanatatea romanilor si nu numai.Dar pentru aceasta as vrea sa va vorbesc telefonicamente,incit eu stau de 10 ani in Roma. Daca imi trimiteti numarul si imi spuneti cind pot sa va chem, pentru a nu va deranja va fi o onoare a va putea chema.
Daniela

@ Daniela
Multumesc pentru aprecieri. Si eu sunt mandru ca sunt roman. „mai bine mor in picioare decat sa traiesc o viata in genunchi” – ar trebui sa fie un proverb mai cunoscut decat asta :”sa moara si capra vecinului”. Televiziunile au de facut o munca titanica de reeducare a maselor si sa incerce sa scape de „asta se cere, asta dam”. V-am trimis un mail cu nr meu de tel. Va multumesc pentru mesaj.

Lasă un comentariu