Daca va intrebati cum e posibil ca titulul sa spuna un adevar, va inteleg. Dar, spre surprinderea tuturor e adevarat. Cum e posibil sa avem internet gratis in Spania, unde companiile ce ofera solutii de telecomunicatii traiesc regeste, datorita pretului destul de piperat pe care il percep in schimbul unui serviciu bazic de conexiune la internet? (40 € pentru 10 Mbps)

In restul tarilor civilizate din Europa acesta ar fi un pret destul de mare si nimeni nu ar contrata internet. Dar in Spania, datorita  monopolului avut de catre Telefonica multi ani la rand, Spania a ramas mult in urma colegelor din UE. Un exemplu: in Romania o conexiue de 100Mbps simetric (urcare si coborare egale) costa in jur de 10 € la compania RDS.

Revenind la oile noastre si anume internet pentru toti, am sa va spun ca locuitorii din zona Catalonia si Castellon (in curand si altele) au gasit o solutie la aceasta problema. Raspunsul este aici: Guifi.net

Image

Aveti nevoie doar de o antena, cineva care stie sa o monteze si sa o configureze si ceva bunavointa din partea celor ce vor sa imparta conexiunea lor la internet gratis (in Castellon suntem suficienti deja iar in Catalonia nu mai vorbesc…)

Daca aveti curiozitatea sa vedeti cum functioneaza acest concept, intrati pe Guifi.net. In cazul in care va descurcati cu instalarea si conectarea mai aveti nevoie doar de aprobarea unui user si a unei parole pentru a va putea conecta la internet. Daca intrati pe pagina guifi.net veti vedea cum se fac toate aceste lucruri posibile.

In cazul in care nu va descurcati si aveti nevoie de cineva care sa se ocupe de lucrurile pe care nu le intelegeti despre conectare si configurarea antenei, pentru a putea beneficia de acest serviciu si locuiti in provincia Castellon, ma puteti contacta comentand la acest articol.

O zi buna si nu uitati sa fiti liberi!

Reclame