M-am hotărât într-un sfârșit sa scriu despre ceva ce ma tot sâcâie de ceva vreme; cum vad unii prietenia:

„Dificultatea nu e în a găsi un prieten pentru care să mori, ci de a găsi un prieten pentru care merită să mori”. Homer

Intre prieteni nu cred ca trebuie sa existe o concurenta reala. Când începi sa primești întrebări de genul, „dar… cat câștigi acum?” se întrevede fărâma de invidie și un început de concurenta nesănătoasă, o sămânță de dorință de a demonstra ca e mai bun decât tine, lucru ce nu poate ajuta deloc în cazul unei relații de prietenie.
„Îmi merge rău calculatorul, nu poți sa treci pe la mine sa mi-l repari?”.
E ciudat cum sunt percepute lucrurile: cum i-ai reparat o data calculatorul ești obligat, prin nu știu ce lege nescrisa, sa continui sa dai soluții împărțind, vrei, nu vrei, puținul timp ce-l ai la dispoziție cu persoane ce nu apreciază gestul. Nu e destul faptul ca ai făcut „pasul” și ai încercat sa ajuți… „Tot ai ajutat de 3-4 ori pana acum, nu trebuie sa-ți fie greu sa mai vii o data!”, chiar dacă poate nu poți, sau pur și simplu te-ai saturat sa fii folosit…
Daca refuzi, ești proscris.

Nu mai exista bun simt, tovarăși. Daca timpul tău e important, al meu de ce nu ar fi la fel de important?
Nu ai timp sa înveți nimic nou, pentru ca dorințele bazale iți consuma tot timpul: MÂNCARE,SEX SI FOTBAL?… atunci nu-ti rămâne decât sa vezi și alte proverbe pline de înțelepciune din folclorul romanesc „Domnia și prostia se plătesc”
De restul sa se ocupe alții, ca doar de aia exista prieteni, sa-i exploatam!
Poate ca înțeleg eu greșit prietenia, dar cine știe…

Prietenia se bazează pe sprijin reciproc, unde nu exista relația de tip „cal și călăreț”, ci doar camaraderie…iar unde nu exista acest sentiment, mai bine o lași balta.
Eu tocmai am văzut călărețul…

Seneca: „Prietenia sfârșește acolo unde începe neîncrederea”.

DEX:
PRIETENÍE, prietenii, s. f. Sentiment de simpatie, de stimă, de respect, de atașament reciproc care leagă două persoane; legătură care se stabilește între persoane, pe baza acestor sentimente; amiciție, prieteșug. ♦ Atitudine plină de bunăvoință, prietenoasă față de cineva. ♦ Legătură între grupuri sociale, între popoare, între țări bazată pe aspirații, năzuințe, interese comune. [Pr.: pri-e-. – Var.: (reg.) prietiníe s. f.] – Prieten + suf. -ie.

Numai bine și scuzați-ma dacă azi vad paharul pe jumătate gol….

Reclame