Cuvintele din titlu nu prea pot face casă bună, cel puțin nu alăturate și nu în aceeași propoziție, dacă vorbim de anumite asociații create doar pentru a toca banul public, oferit cu dare de mână (bineînțeles ca nu fără a cere ceva în schimb) de către primării şi consilii locale.

Zilele acestea am avut prilejul să văd cum NU se mișcă absolut nimic atât timp cât nu se pune pe tapet o suma de bani. Mai concret: a fost aprobat de către Consiliul Local Castellon cu sprijinul unui sindicat local, un proiect adresat exclusiv imigranților, în care au fost invitate sa participe toate asociațiile din Castellon. S-a lansat invitația și stupoare… au răspuns 5 asociații invitației… din 40 de asociații dintre care 29 românești. Colac peste pupăză, din cele 3 asociații românești ce s-au prezentat, una a venit cu pretenții financiare…

Nu era de ajuns ca s-a pus la dispoziția asociațiilor un ziar cu ajutorul căruia  asociația să prindă voce şi să difuzeze orice informație comunității gratis, ci doreau sa știe ce se poate „scoate”, dar nu pentru membri sau asociație…nu fiți copii, pentru șefi !

Avem o mare problema, domnilor! Nu mai știu ce sa mai cred. Nimeni nu mai mișcă un deget dacă nu se poate linge ceva de pe el… și acest fenomen l-am întâlnit foarte frecvent la asociațiile românești. Avem pe dracu sub piele.

Îți taie pofta de a mai face ceva pentru comunitate și asta datorita liderilor pe care comunitatea îi tolerează și nu înțeleg de ce!

Până una-alta, vă mai las ceva la răsfoit: ziarul Integra@t ce face parte din proiectul menționat anterior.

Click pe prima pagina pentru a-l citi.

Integrat1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Numai bine.

Ionel Scrofan

Reclame