Ieri s-a semnat un acord între Guvernul Român si cel Spaniol în care se specifică faptul că orice cetăţean român ce are drept de şomaj în Spania, incepand de la o anumită dată (care încă nu este confirmată) ar putea să-l primească în România.

ESPAÑA-CONGRESO-SESION CONTROL

Ministrul Muncii si Imigratiei (SP), Celestino Corbacho

Ce nu este foarte clar : care e prețul pe care trebuie să-l plătim pentru ca acest lucru sa fie posibil ? Nimeni nu spune nimic despre condițiile impuse „celor doritori”. Credeți ca guvernul Spaniol este încântat de faptul ca mii de români ar putea să scoată banii din Spania cheltuindu-i în Romania fără ca statul spaniol să aibă vreun beneficiu? Undeva, ceva e putred în acest acord. Nu cumva vor să se atingă de dreptul la libera circulaţie a persoanelor în spațiul UE ? Să restricționeze accesul în Spania a celor ce vor accepta aceasta „ispită” ? Care sunt beneficiile aduse statului Spaniol, din moment ce romanul îşi ia integral șomajul ? După ce se termină şomajul ce vor face românii ce au ales aceasta variantă ? Eu cred că-şi vor găsi mai repede de muncă în Spania decât în România, după cum merg treburile în ţară…

NU uitaţi că România e şi ea în criză.

Să vedem ce ne-or mai spune aleşii lor şi ai noştri…

NU aşa ne vor ademeni să ne întoarcem în Romania.

Dacă vor ca românii să se întoarcă, asta e reţeta: posturi de muncă, salarii decente, mai puţină corupţie, iar funcţionarul public sa fie om.

Corbacho, din păcate, a stricat banii degeaba cu acestă vizită în Romania.

Numai bine !

Ionel Scrofan