Cel mai mare inamic al cunoaşterii nu este ignoranţa, ci lipsa dorinţei de a afla.
Stephen Hawking

Un sistem multimedia, bazat pe kernelul Linux a fost ales pentru a se ocupa de buna dispoziţie a pasagerilor ce au ales să zboare cu acele companii aeriene care au în dotare gigantul avion A380. Care au fost punctele forte ce au înclinat balanţa în favoarea acestuia şi nu a produselor oferite de către Microsoft sau Apple ?
În primul rând este uşor de utilizat, stabil, ieftin, stabil şi foarte atractiv, dispunând de o interfaţă grafica excelentă (KDE4)

Acesta este un exemplu destul de clar că tot mai multe firme şi companii de nivel internaţional îşi îndreaptă atenţia către soluţiile OpenSource. Mai sunt si alţii care au făcut acest pas printre care aş enumera 2 grei: Ford şi Google

Cred că oamenii cu sete de cunoaştere au probat şi vor continua să descopere lucruri noi, precum acest Linux, de care mulţi nici nu au auzit. E clar ca Linuxul, pentru a se impune are de luptat cu monopolul Microsoft şi implicit cu mentalitatea celor ce nu doresc sa înveţe ceva nou…

80% dintre cei ce au Windows nu au au auzit de existenta altor sisteme de operare, nicidecum să fi ajuns la un moment dat să le compare între ele, astfel ne-existând posibilitatea unei lupte directe între cele doua sisteme la nivelul utilizatorului de rând. E cert că cei care au probat una dintre din sutele de distribuţii ce au la bază kernelul Linux în ultimii 2 ani, au ales în proporţie de 75% să rămână la linux, folosind doar parţial soluţii Microsoft (de obicei la locul de muncă, unde încă se foloseşte Windows)

Am să vă dau un exemplu din care se poate trage concluzia că nu suntem deloc obiectivi în alegerea unui sistem de operare:

Compania Novel a făcut un test pe un grup de 30 de persoane care nu aveau nici un fel de cunoştinţe de informatica (nu au lucrat niciodată cu Windows sau Linux) cu scopul de a determina care dintre cele două sisteme este cel mai userfrendly:
S-au luat două calculatoare identice. Pe unul din ele s-a instalat WindowsXP iar pe celălalt Suse10.

Testul consta în a porni calculatorul, a deschide un browser pentru a vizualiza o pagina de internet, iar ultima fază oprirea calculatorului.

Subiecţii au ales în proporţie de 85% Linux Suse ca fiind mai uşor de utilizat. Aproape toţi au avut aceeaşi problemă la ultima fază (cea cu închisul calculatorului) în Windows XP şi anume: nu înţelegeau de ce trebuie sa mergi la butonul start ca să opreşti calculatorul (doar 20% au reuşit să-l oprească)

Societatea o facem noi, iar noi avem concepte predefinite… deoarece unii băieţi deştepţi ştiu cum să ne facă dependenţi de ei cu ajutorul acestor concepte…

Vă înscrieţi la LIBERTATEA DE A ALEGE sau preferaţi să aleagă alţii în locul vostru… cum ar putea fi un var sau o cunoştinţă care ştie doar că există Windows şi nimic mai mult ?

Numai bine !
Ionel Scrofan

Reclame