dsc_6187

Cei care locuiesc în Castellon şi sunt nevoiaşi, cu siguranţă au auzit de  „el Padre Picardo”. Un fost preot al bisericii catolice, în acest moment renegat de către biserică pentru ca s-a opus politicii dusă de către aceasta de a ajuta doar pe cei nevoiaşi care  au documente de rezidenţă în vigoare. Cu ceilalţi care nu au acte cum rămâne ? Un om care a avut curajul să se distanţeze de această politică nu tocmai „ortodoxă” 😉 , ce a reuşit să obţină, prin forţe proprii  un loc unde cel fără casă să poată beneficia de o supă şi o mâncare caldă o data pe zi.

Am rămas uimit, în urma discuţiei avute cu Padre Ricardo, să aflu că de fapt nu are niciun ban pentru mâncarea pe care o împarte cu atâta generozitate, dar ca în fiecare zi merge la marile centre comerciale pentru a strânge produsele ce sunt pe punctul de a expira, pe care centrele comerciale le vor arunca oricum  în ziua următoare. Strânge aceste produse si prepară împreună cu câţiva voluntari mâncarea pentru 250 de persoane. Da, nu e o greşeala, 250 de oameni mănâncă datorită acestui om.

Dintre aceştia, 50 % sunt români. E trist ca din partea „Asociaţiilor Române Unite” nu a primit nicio recunoaştere a muncii sale. Acest om face mai mult decât au făcut si vor face aceste asociaţii care doar se laudă cu cât i-a ajutat pe ai noştri concetăţeni.

Onda de las Culturas, programul de radio difuzat la Onda Cero, a primit din partea Primăriei din Castellon un premiu pentru „Cel mai bun program de radio pentru emigranţi” un premiu în valoare de 1000 €. Împreună cu realizatoarea programului Lorena Pardo şi  directorul radioului Juan Carlos Enrique, am hotărât să donam aceşti bani minunatului om Padre Ricardo. Suntem siguri că aceşti bani vor cheltuiţi  în folosul celor ce mănâncă în fiecare zi in casa acestui minunat om bun.

Cine a spus că nu există Mos Craciun ? Eu l-am văzut cu ochii mei ! EXISTĂ !

Gracias, Padre Ricardo !

Numai bine !

Ionel Scrofan

Reclame