Singura ideologie ce unește aceste două forțe politice, e cea a ciolanului:

Liderii PD-L si PSD, Emil Boc si Mircea Geoana, au semnat, la Palatul Parlamentului, protocolul de colaborare dintre cele doua formatiuni privind constituirea majoritatii guvernamentale. Parteneriatul pentru Romania, valabil pana in 2012, prevede mentinerea cotei unice de 16%, dar si masuri compensatorii pentru categoriile defavorizate ale populatiei.
Articolul 1 al Parteneriatului prevede constituirea „Coalitiei ‘Parteneriatul pentru Romania‘, formata din PD-L si Alianta Politica PSD+PC, avand ca scop, conform legii, asigurarea guvernarii si a sprijinului parlamentar corespunzator”. Documentul face rerferire la faptul ca PD-L a obtinut cele mai multe mandate parlamentare iar Alianta PSD+PC majoritatea voturilor valabil exprimate, dar niciun partid politic nu a obtinut majoritatea absoluta in Parlament.Cele doua formatiuni isi vor respecta identitatea ideologica si doctrinara, precum si apartenenta la familiile lor politice europene.Mecanismul de functionare a Coalitiei de guvernare se asigura prin cooperarea pe plan politic, guvernamental, parlamentar si la nivel local. Partile vor elabora, in termen de 3 zile de la semnarea Protocolului, Programul de guvernare care va cuprinde si masurile anticriza, ce va fi adoptat in maxim 2 zile de forurile statutare ale celor doua parti.

Aceasta fituica, este magnifica operă a lui Băsescu. A cântat cum a vrut, iar ceilalţi au jucat după ritmurile melodioase si aducătoare de împliniri si ponturi de milioane pentru cei ” ascultători”.

Bravo Basescu ! O democraţie în care opoziţia este inexistentă… nu sună prea bine. Pe mine situația aceasta mă duce cu gândul la dispărutul FSN, va mai aduceți aminte ?

Istoria se repetă, si culmea…  protagoniștii sunt aceeiași !

Numai bine !

Ionel Scrofan

Reclame