„Primii parlamentari care au fost aleşi vreodată de românii din diasporă şi îi vor reprezenta pe aceştia în Legislativul de la Bucureşti şi-au primit astăzi mandatele, la Ministerul Afacerilor Externe.

Din cei şase parlamentari însă, numai doi au fost prezenţi – democratul-liberalul William Brînză, care îi va reprezenta pe românii aflaţi în ţările Europei de Vest, şi udemeristul Koto Iosif, care îi va reprezenta pe românii aflaţi în ţările din Asia şi Africa.
Decernarea certificatelor care atestă calitatea de deputat sau de senator s-a făcut la sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), pentru că această instituţie s-a ocupat de organizarea alegerilor pentru diasporă.
Acest lucru nu l-a împiedicat însă pe proaspătul deputat de Europa de Vest, William Brînză, să aducă o serie de critici instituţiei:
„Vreau să atenţionez că acei ambasadori, acei consuli, aceia care fac parte din aparatul MAE, care au fost mai puţin imparţiali, să revină pe calea cea dreaptă, să înţeleagă că Ministerul Afacerilor Externe trebuie să dea dovadă de imparţialitate, de foarte mult ataşament faţă de români, să le fie un partener şi să înţeleagă că acel consulat, acea ambasadă este, de fapt, o casă românească”, a spus Brînză.
Discursul lui Brînză s-a lăsat şi cu avertismente la adresa MAE. „Cine va înţelege că, în cei patru ani ai mandatului meu, acele ambasade vor fi case particulare, nu va avea în mine un partener de dialog”, a spus deputatul. Preşedintele BEC, Aneta Elena Popa, a punctat că nu era pregătită pentru un discurs cu tentă politică, însă a spus, cu diplomaţie, că este adepta unui drept liber la exprimare şi i-a mulţumit deputatului. În acel moment, Brînză a încercat să intervină din nou, cerând un nou drept la replică. Solicitarea i-a fost însă categoric respinsă.”

Sursa: Adevarul

M-a lăsat un pic în offside acțiunea deputatului. Ce o urmări cu asta ?

Să facă curațenie… ? Ceva în concret… ?

Venind din partea lui… „imparţiali” – cuvântul cel foloseşte când se referă la consuli si ambasadori, nu prea cred să-i cunoască sensul.

Branza… spaniolii au o vorbă pentru ce faci tu acum „mucho ruido, pocas nueces” (mult zgomot, puţine nuci).

Te înţeleg și sper să faci treabă, nu doar să mimezi, dar pentru noi, cei pe care ai ajuns să-i reprezinţi, lăsând la o parte războaiele personale ce le-ai dus cu unul si cu altul dintre cei pe care vrei sa-i arzi acum, răzbunându-te pe ei în numele nostru, vezi Doamne, pentru dreptatea noastră…

Mult succes ! Stai strâmb și judecă drept !

Ionel Scrofan

Reclame