Scrisoare deschisă către domnul deputat PD-L Wiliam Brânză

Dreptul la replica,
Draga domnule candidat PD-L William Brânză,

In interviul pe care il daţi in ziarul Diaspora, ce apare în Castellon de la Plana, al cărui finanţator sunteţi, precum şi în ziarul Libertatea din ţară, afirmaţi multe lucruri ce sunt pur si simplu închipuiri ale D-voastra. Multe din „realizările” prin care vă faceţi propaganda politica sunt obţinute de emigranţii noştri in Spania înainte ca Domnia Voastra sa fii terminat studiile universitare şi să fiţi printre noi.

Vă credem pe cuvânt – „aţi emigrat” (dar de ce clandestin in 1990?), dar nu se înţelege bine e cum aţi reuşit, într-un interval atât de scurt, sa procuraţi atâţia bani pentru a vă putea continua studiile in România si sa ajungeţi parlamentar. Dorim să vă informăm faptul ca românii din Spania si mai ales din provincia Castellon, care locuiesc aici înainte de anul 2000, au beneficiat de dreptul de a primi o masa gratuită si cazare cu ajutorul Bisericii Catolice, aşa că ce susţineţi este pur si simplu o aberaţie. Mulţi dintre români mai deţin aceste documente prin care se înscriau la masă şi cazare pe o perioadă de 14 zile.

În 2005 când aţi apărut in arena politică din Spania mai totul era rezolvat şi de aceea afirmăm că nici pentru permisele de conducere auto, nu aţi avut nicio contribuţie, deoarece demersurile şi recunoaşterea permiselor de conducere se făcuseră cu mult înaintea acelui an, când aţi” apărut printre noi” şi deja Spania încheiase un acord cu România.
Dumneavoastră „manipulaţi” şi in interviul acordat ziarului Libertatea prin care doriţi să induceţi în eroare şi dezinformare electoratul din Castellon, in ceea ce priveşte situaţia  „comunităţilor religioase din Castellon si din alte localităţi”. În ceea ce priveşte Castellonul afirmaţi că un „grup de ortodocşi” v-au cerut sprijinul pentru construirea primei biserici ortodoxe din Castellon. Pentru a lămuri cititorii vă întrebăm următoarele lucruri:

-Care este acel grup de ortodocşi care au solicitat sprijinul D-voastră?
-De unde aveţi informaţia că terenul a fost obţinut gratuit??? Am dori un răspuns bazat pe acte si documente în acest sens.
-De ce vă pronunţaţi pentru construcţia bisericii când nu cunoaşteţi proiectul acesteia şi multe alte amănunte despre demersurile lucrării , când de fapt nu sunteţi deloc la curent cu acestea.

Daca sunteţi ortodox s-ar putea sa nu fiţi practicant, pentru că atât consilierii bisericii cât şi credincioşii acesteia nu v-au văzut să aprindeţi o lumânare în parohia noastră, ce să mai spunem de cel mai mic sprijin (financiar, moral sau sufletesc).

Vă lăudaţi că şi în alte localităţi precum Madridul vom avea teren pentru construcţia unei biserici. Aici aveti dreptate, dar ca deputat ar trebui să ştiţi mai multe aspecte ale concetăţenilor noştri. Nu este vorba numai de Madrid, avem teren si la Barcelona , iar la Valencia se oficiază Sfânta Liturghie într-un spaţiu care este proprietate româneasca. Am dorit să va informam noi, de toate aceste lucruri pentru ca pe viitor să nu se mai nască confuzii si să susţineţi că aţi luptat şi pentru alte construcţii religioase din diasporă.

Nu ne interesează prea mult modul cum gândiţi, religios sau politic, acesta fiind la aprecierea D-voastră, numai ca opinia publica prin vocea enoriaşilor romani din Castellon a fost ofensată de declaraţiile din presa si de modul cum încercaţi sa ocupaţi un loc pe care poate o alta persoana I-ar merita.

În numele Consiliului Parohial mulţumim tuturor mediilor ce ne oferă acest drept la replica şi pentru amabilitatea de a publica acest manifest deoarece credem in democraţie şi în dreptul la replică

Consiliul Parohial al bisericii Sfântul Nicolae de Castellon

Reclame