Aşa cum semnalam într-un articol mai vechi, e foarte important să ştim să atragem fonduri europene pentru infrastructură şi să le folosim. Dar, nu prea vrem noi să învăţam de la nimeni… suntem noi mai deştepţi ca toţi şi tot dăm cu capul în poarta lumii civilizate precum berbecii, în loc să o deschidem folosind inteligenţa şi apăsând pe clanţă, ca doar de aia a fost pusă. Ei, în cazul de faţă… clanţa este banul care vine din fondurile europene destinate infrastructurii, pe care, se vede că nu ştim să o folosim.

Ia uitaţi ce spune Basescu:

„Am intrat in UE la 1 ian 2007 si nu am reuşit sa tragem niciun euro destinat construcţiei de autostrăzi. Se termina 2008 fără sa fi lansat niciun program de construcţie de autostrăzi, si aceasta ridica o mare mare problema, care nu este a Bruxelles-ului, ci a noastră. Este un aspect care tine pur si simplu de Romania, de incompetenta, altfel spus, si va trebui sa facem un efort care sa ajute la recuperarea programelor de construcţie de autostrăzi si de modernizare a cailor ferate”

Are sau nu dreptate ? De data asta are… părerea mea. Credeţi că ar fi fost posibilă cheltuirea a 238 de milioane de euro pentru 5 km de autostrada, dacă fondurile pentru autostradă erau controlate de către UE ? Eu cred ca nu. De aceea, pentru spăgarii noştri sunt mai bune fondurile proprii, cine sa-i verifice, ei pe ei ? Fiţi serioşi…

Politicieni noştri o duc bine făcând „joc de glezna” (Vadim),  „autostrăzi suspendate” (Oprescu), „zboruri cosmice şi GPS-uri la tractoare” (Geoana), acuză”oligarhi” (Basescu)  nefiind prea ancoraţi în realitatea tristă pe care o trăieşte poporul roman, ei sunt nişte fiinţe vesele şi jucăuşe, cu minţi libere şi buzunare pline, ce nu intră în această realitate.

Numai bine !

Ionel Scrofan

Reclame