Găsim deja pe servere versiunea Beta 2 a distribuţiei de Linux Mandriva. Pentru a o descărca trebuie doar să daţi click aici. După download scrieţi (ardeţi) imaginea .iso descărcată pe un CD şi reporniţi calculatorul cu CD-ul aflat în unitate, alegând să încarce sistemul de pe CD. Mai trebuie doar să urmaţi paşii, (lucru foarte uşor de făcut) pe care îi găsiţi pe tot procesul încărcării sistemului.

Reţineţi: versiunea LIVE nu se instalează pe HDD decât dacă doriţi şi aceasta doar după ce a pornit sistemul de operare. Ce e foarte bine şi de lăudat la această versiune LiveCD, e că puteţi să rulaţi un sistem Linux pe PC-ul vostru, fără a fi nevoie sa-l instalaţi, astfel vă puteţi face o idee despre cum este lumea open source.

Trebuie să specific faptul că în momentul în care sistemuł de operare Mandriva Linux este instalat pe HDD, va merge mult mai repede decât de pe CD, lăsându-vă posibilitatea ca pe parcursul instalării să vă creaţi un un PC cu două sisteme de operare (nu trebuie sa renunţaţi la Windows decât daca vreţi).

Ca sa vedeţi cum arata aceasta versiune de Madriva 2009.0 Beta 2 am împuşcat nişte ecrane, de pe laptopuł pe care am instalat Mandriva. Mai multe informaţii găsiţii aici.

Numai bine şi nu uitaţi să fiţi liberi !

Ionel Scrofan

Reclame