M-am gândit să scriu un pic despre solidaritate, că prea mult se scoate pe tapet această temă şi în multe cazuri, de fapt, e doar un alt mod de a ne arăta „buni” şi altruişti.

Ce e solidaritatea ?

Cu siguranţă nu e nicidecum compusă din cele 5 minute de tăcere şi nici de cele 3 zile de doliu, sau din pozele făcute cu lacrimi de crocodil în ochi (vezi politicienii spanioli după tragicul accident din Barajas).

Solidaritatea trebuie să existe zi de zi ca să fie efectivă. Câţi dintre voi aţi donat sânge? Aţi dat bani unui amărât pe strada ? Aţi ieşit în stradă să strigaţi „nu războiului!” ca să „solidarizaţi” cu cei ce ulterior, au fost afectaţi de război, când mulţi din Castellon (în concret) au ieşit ? Aţi participat la vreo acţiune voluntară, sau sunteţi dintre cei ce care nu au timp niciodată ? Să dai fără să ceri nimic în schimb, cred eu că e componenta principală a solidarităţii.

E uşor să fii solidar doar cu gura… nu te doare nimic şi „da bine”, nefăcând nici un efort pentru a empatiza cu cei în suferinţă. Credeţi-mă, să donezi sânge nu e greu şi e o formă de solidaritate, ce poate salva multe vieţi. Cred că toţi ar trebui să începem cu asta, iar dacă credinţa ne permite, de ce nu… donatori de organe în caz de accident…?

Să nu uităm să fim solidari „de-adevaratelea”, e ceea ce contează !

Numai bine !

Ionel Scrofan

Locations of visitors to this page

Reclame