E bine de ştiut cum mai suflă vântul prin Romania, deoarece tot mai mulţi români se gândesc în viitorul apropiat să se întoarcă, mulţi au şi făcut-o deja.

În mai multe publicaţii de specialitate româneşti, precum şi publicaţii străine cum ar fi The Economist , se vorbeşte despre o franare a cresterii economiei româneşti. „A mers splendid ani de zile, iar petrecerea nu s-a terminat inca. Timp de mai bine de un deceniu, Europa de Est a beneficiat de un excepţional (si in mare parte neprevăzut) noroc”, scrie The Economist, punând evoluţia pozitivă pe seama încrederii tot mai mari a investitorilor datorita stabilităţii economice si politice, a muncitorilor harnici si ieftini, precum şi a talentului oamenilor de afaceri locali.

Doar că ţara noastră nu este nici ea ocolită de criza economică mondială, care împreună cu infrastructura slab dezvoltată, au un cuvânt greu de spus în ceea ce priveşte creşterea economică în regiune (România şi Europa de Est).

România mai are o problemă mare; lipsa forţei de muncă, deoarece până în acest moment, nu s-a găsit o soluţie, cu toate că „mai marii ţarii” s-au lăudat ca ne vor aduce acasă… doar cu promisiuni cred că nu mă duc 😉 , ba mai mult se pare ca vin ei aici. Vedeti aici.

Eu nu spun ca România nu are potenţial, doar că, am senzaţia ca s-a cam exagerat un pic în ceea ce priveşte previziunile de creştere economica, în paşi de gigant.

Oricum speculanţii imobiliari şi-au făcut plinul şi încă il mai fac, daca au cumpărat la preţuri bune …. la fel ca şi în Spania….

Acum, câţiva dintre ei sunt speriaţi (după experienţa din Bulgaria), cei care au investit mai târziu şi au cumpărat apartamente la preţuri un pic mai umflate, cu scopul de a le revinde, ca o sa-i prindă taurul…

În speranţa ca vor fi cât mai putini răniţi , vă doresc toate cele bune !

Ionel Scrofan

Locations of visitors to this page

Reclame