Va mai aduceti aminte de ” Nu ne vindem tara ?”, dar de „Daca vrei sa faci ceva aici… trebuie sa-mi dai „dreptul”….?”

Se pare ca incet, incet, o sa ne mai aducem aminte doar cativa de aceste vorbe, cei care am incercat sa facem ceva in acele vremuri tulburi cand apele erau involburate si toate mizeriile ieseau la suprafata. Nu afirm ca astazi nu sunt mizerii, ba chiar mai multe se poate spune, doar ca apele nu mai sunt asa de tulburi. Nu mai auzi pe niciunul spunand ca nu-si mai vinde tara, ci din contra, ar vinde-o si de 3 ori. Iar de „cerut dreptul”, mai sunt, dar tot mai putini pe zi ce trece. Acum, oriunde te duci in Romania si vrei sa investesti, te cam primesc cu bratele deschise.

De ce aceasta schimbare ? Deoarece pe popor nu-l mai fraieresti acum cu un ajutor pentru copil, cu promisiuni ca „Sa traiti bine !”, etc… omul vrea ceva mai mult, vrea un loc de munca bine platit, ca sa poata trai mai bine. Cum investitiile cu capital romanesc nu prea pot sa faca acest lucru, raman investitiile din afara. Acesti investitori vor crea noi locuri de munca iar oamenii vor avea unde munci si castiga un salariu luna de luna, iar politicienii stiu ca astfel, daca fac treaba bine, vor mai fi alesi.

Pana una alta, am vazut aceasta schimbare…si ma bucur ca nu mai trebuie sa-i dai dreptul unuia si altuia pentru simplul fapt ca vrei sa faci o afacere in Romania. Sa nu ma intelegeti gresit, coruptia exista si va exista cat va fi lumea… dar nu mai este atat de „la vdere” ca pana acum. Cam, in doua cuvinte ce s-a schimbat:

Pana acum, cand iti baga mana in buzunar iti rupea si haina… ei, acum, haina ramane neatinsa…. e totusi o schimbare, nu ?

Toate cele bune !

Ionel Scrofan

Locations of visitors to this page

Reclame