Sunt dezamagit de felul cum asociatiile (nu chiar toate) din Castellon inteleg sa faca proiecte.

Principiul de functionare ale asociatiilor de acest tip din Castellon este „se cauta vreunul care mai face ceva pentru romani si… hop si noi sa ne cerem dreptul”.

Proiectul ar fi cam asa:

Dupa ce a fost identificata „victima”, hai cu presiunea, ca doar cei de la asociatii cunosc persoane importante. Cand „victima” incepe activitatea sau proiectul pentru romani, ii vor da de inteles ca va avea probleme, deoarece nu s-a pus in contact cu „reprezentantele romanilor din Castellon” si ca aceste asociatii trebuie sa faca parte din proiect. Asociatii de acest tip, sterile, de ceva timp incoace, doar vorbesc in numele compatriotilor si nimic mai mult.

Am sa va dau un sfat, ca doar sunt unul pe care-l reprezentati:

Faceti-va propriile proiecte, stimati presedinti de asociatii, nu-i fortati pe altii, care fac treaba, sa va bage in proiectele lor. Pana unde s-a ajuns cu manipularea ? Mai bine sunati pe la partidele care va subventioneaza, sa va dea bani pentru proiecte (ca la voi proiectele se fac doar cu bani), nu va mai bagati si sugeti sangele celor care, cu chiu cu vai, se descurca sa faca cate ceva pentru romani.

Mi-e scarba ca trebuie sa traiesc aceste momente penibile si greata la gandul ca exista oameni care le produc ! Aveti o invidie demna de asociationism domnilor…

De ce nu schimbati numele asociatiei dvs in „Asociatia oamenilor de arta invidiosi” ? Cred ca ar reflecta mai bine actiunile pe care le intreprindeti – le faceti la nivel de arta !

Bine mai scria Eminescu…

„Unde esti tu Tepes, Doamne? Ca punand mana pe ei,
Sa-i impartzi in doua cete, de nebuni si de misei,
Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni!”

Numai bine !

Ionel Scrofan

Locations of visitors to this page

Reclame