La initiativa „El Corte Ingles”, cu ocazia manifestarilor culturale romanesti „Romania o tara de 10” (Rumania un pais de 10), artistul roman Ioan Alexandru Herdelau a fost invitat sa expuna in sala „Ambitio Cultural-Corte Ingles” o serie de 20 tablouri. Expozitia se intituleaza „Romania in culori vii” si va reuni lucrari cu tematica rurala, fiind deschisa timp de 10 zile (din 4 pana in 14 iulie). Aici aveti catalogul in format pdf.

Artistul Ioan Alexandru Herdelau este cunoscut spaniolilor si in special celor din Castellon, datorita numeroaselor expozitii ce le-a avut pe aceste meleaguri, ultima fiind la invitatia Primariei din Castellon, in sala de expozitii a Centrului Municipal de Cultura, organizatorii aratandu-se surprinsi de valoarea operelor expuse.

Cea mai reprezentativa lucrare a fost realizata in Biserica Spitalului Provincial, intitulata „Intoarcerea fiului risipitor” – o fresca de12 metri patrati.

Trebuie amintit ca au mai fost artisti romani ce au expus in El Corte Ingles, in urma cu ceva timp fiind organizata o expozitie colectiva de pictura, amintind printre altii, un artist cunoscut si drag mie, Ana Nisipeanu, ce conduce si propria academie de arta in Castellon. Cu siguranta vom mai vedea si alti artisti romani ce vor expune la urmatoarele activitati culturale din Castellon.

Numai bine !

Ionel Scrofan

Locations of visitors to this page

Anunțuri