Conform celor de la engadget, Microsoft a pierdut apelul unui proces cu Alcate-Lucent, referitor la un patent software. Microsoft va trebui sa plateasca 512 milioane dolari firmei Alcate-Lucent, deoarece au incalcat un patent detinut de catre cei din urma.

Microsoft a atacat in justitie o multime de firme de soft pe motiv ca ar fi incalcat anumite patente, in unele a avut castig de cauza, in altele mai putin. Ce e cel mai scandalos, e faptul ca in urma cu ceva timp, un reprezentant al Microsoft a afirmat ca sistemul Linux ar incalca mai mult de 300 patente. Reactia nu a intarziat sa apara, „greii” din lumea open source i-au „invitat” pe „specialistii de la Microsoft” sa le arate, in liniile de cod ale kernelului Linux, unde sunt incalcate respectivele patente. Pana acum nu au raspuns invitatiei…

Incet-incet, ne indreptam spre drumul cel bun, fara patente, fara a fura ce nu ne apartine stand la umbra „legii patentelor”, si recunoscand odata pentru totdeauna ca intelepciunea si stiinta apartine de secole, intregii lumi si nicidecum unei companii, fie ea si Microsoft !

Lumea open source e minunata, libera, fara licente, virusi si patente !

Numai bine !

Ionel Scrofan

Locations of visitors to this page

Reclame