Situata in nordul provinciei Castellon, Peñiscola e o localitate privilegiata ce conserva o parte din magia timpurilor trecute in fiecare straduta si piata din castel. Un castel unic, situat pe o limba de pamant ce intra in mare, de strazi pavate cu piatra rotunda, case vopsite intr-un alb de te dor ochii, cu restaurante si baruri ce dau o aroma mediteraneana peisajului. E locul perfect pentru a petrece cateva zile de vacanta reusite. Acest castel a fost ocupat si vizitat de personaje celebre precum: Jaime I , Papa Luna, Felipe V, si mai recent de catre Alfonso XIII, Sofía Loren si Pepe Isbert. Castelul conserva mai mult de 2500 de ani de istorie, fiind declarat monument artistico-istoric in anul 1972. Acesta a fost unul dintre cele trei sedii papale ale crestinitatii, impreuna cu alte orase precum Roma si Avignon. Legenda spune ca aici a fost locul unde Hannibal ar fi jurat ura eterna imperiului roman!

Daca va ia foamea si dispuneti de bani, (nu multi) e foarte simplu: oferta gastronomica e deosebit de variata si pentru toate gusturile. Incepand cu fructele de mare, atat de des intalnite in bucataria mediteraneana si terminand cu tipica paella, specifica zonei Valenciene. Va recomand deasemenea jamon acompaniat cu vin „tinto” si paine cu rosii razalite, amestecate cu ulei de masline. (tomate rayado)

Aceste poze sunt cea mai buna descriere a locului:

Va recomand cu caldura sa vizitati Peñiscola… e doar la 78 de km de Castellon si merita vazuta ! Pentru cei care veniti din Romania e ceva mai mult, e clar 🙂

Numai bine !

Ionel Scrofan

Locations of visitors to this page

Reclame