Va plac cainii ? Mie da. Din ce motiv ? In cazul meu, pentru relatia speciala de prietenie care a existat dintotdeauna de-a lungul istoriei intre om si caine. Aceasta relatie de „prietenie” este data de necesitatea de a avea pe cineva fidel, in cazul nostru si foame sau altfel spus – obtinerea intr-un mod simplu si usor a hranei, in cazul cainilor. Schimbul, este unul corect, dupa parerea mea, functionand perfect. De ce odata creata aceasta legatura e aproape imposibil sa se rupa ? Deoarece, cainele, se multumeste cu ce ii dai, niciodata nu va vrea mai mult…respectand „acordul” de la inceput, pana la sfarsit. Nu se poate spune acelasi lucru si despre pisici…fiind mai putin docile si corecte in a respecta „pactul”. Cainii se atasaza de persoana, pisica de loc, de casa..

Ei, in cazul nostru, al oamenilor, exista o componenta speciala si anume – ambitia –  care poate fi benefica intr-o relatie de prietenie, daca e sustinuta de niste principii etice solide si o scara de  valori pe masura, altfel, nefiind asa, se poate transforma intr-un factor destabilizator. Respectarea unui acord nu trebuie sa fie pactata printr-un un contract scris, atata timp cat exista „buena fe”.

Ce-mi place cel mai mult la caini e ca niciodata nu „semneaza” un astfel de contract si intotdeauna il respecta. Din acest motiv nu pot fi de acord ca expresia „Un caine de om” sa aiba un sens peiorativ.

Sper sa am parte de cat mai multi caini si cat mai putine pisici in viata asta trecatoare… 😀

Numai  bine !

Ionel Scrofan

Locations of visitors to this page

Reclame