Delimitati bine altruismul si egoismul si faceti un calcul matematic:

altruism – egoism = prietenia.

Dupa cum se vede din acesta formula, prietenia va da cu plus (+) doar daca altruismul este mai mare decat egoismul, daca nu e asa, prietenia este la minus, deci sub 0.

Prietenii, dupa parerea mea, sunt unici… cu ei faci botezul, nunta, dar si inmormantarea. Oameni deosebiti pe care ii lasi sa intre in viata ta. „Protagonismul” – „remarcarismul” nu exista in limbajul prieteniei! Am cunoscut oameni, care pentru a sta in fata, au fost capabili de orice, inclusiv a-si calca in picioare prietenii. Voi aveti prieteni, sau sunteti dintre aceia care sunt „autosuficienti” ? Eu unul, fara prieteni nu pot…

Aplicati formula de mai sus in relatiile de prietenie pe care le aveti si va veti da seama ca altruismul este un factor important in a iti face prieteni.

Sper sa aveti cat mai multe care sa dea cu plus, iar dupa parerea mea, cuvintele „invidie” si „prietenie” nu incap in aceeasi fraza, ori e invidie ori prietenie… nici intr-un caz amandoua !

Intr-o relatie de prietenie trebuie sa dai mai mult decat primesti, dar intotdeauna sa ai sentimentul ca ai ramas dator !

Ionel Scrofan

Reclame