Steve Ballmer, seful Microsoft, a facut slalom printre ouale aruncate de un student ungur suparat, in timpul unei conferinte la Universitatea Corvinus din Budapesta.

Se pare ca acel student nu era de acord cu contractul semnat de catre guvernul ungar si Microsoft. Protestatarul mai purta un tricou pe care se putea citi „Microsoft=coruptie„, si i-a cerut lui Ballmer sa dea banii inapoi statului maghiar.

Pe Ballmer, se pare ca nu l-a socat prea tare acest atac si a raspuns razand: „A fost o intrerupere amicala, mi-a rupt sirul gandurilor”.

Nu sunt de acord cu astfel de iesiri…dar sunt de partea studentului ungur… poate as mai fi lucrat un pic la „punct ochit – punct lovit”. 😀

Ungurii macar au curajul sa spuna ce gandesc, nu pleaca capul de cate ori li se cere. In schimb, la noi tac malc toti si acum suportam din buzunarul propriu pretul unui software de calitate indoielnica, si ciuruit de virusi, neluand in calcul o alternativa mai buna si gratuita cum ar fi linuxul – de care se teme atat de mult Ballmer. Nu ma deranjeaza Ballmer – e normal ca omul sa faca tot ce poate pentru afacerea lui, ma deranjeaza modul in care isi impune pe piata produsele, nelasand concurenta sa-si spuna cuvantul. In Franta, Belgia, Olanda si in multe regiunidin Spania , s-au implementat solutii Linux (open source) si nu cred ca din lipsa banilor au facut acest lucru, decizia lunadu-se in urma unor studii de fiabilitate si productivitate, unde Linuxul da clasa Windowsului. Sa nu credeti ca nu au fost presiuni din partea Microsoft, doar ca responsabilii nu au cedat.

Noi, in Romania, cheltuim banii prosteste, cumparand de la incompetenti si la supra-pret in loc sa vedem cum putem face sa economisim. In Romania curge peste tot Microsoft… cu virusi cu tot ! Dar ce sa faci, trebuie sa traiasca si alesii nostri din comisioane, nu ?

„Cine imparte miere se linge pe degete” – mai spune un proverb romanesc… si alesii nostri cunosc bine proverbele ce le convin.

Ionel Scrofan

Reclame