Categorii
Cotidian

Mentalitate…


La cabinetul de kineto din Castellon am pacienti de toate felurile: tineri, batrani, cu mai multe probleme, cu mai putine, dar aici am vrut sa ajung, la probleme. Omul, adesea, isi creaza singur probleme…
Am sa fiu mai explicit: inca mai sunt barbati, chiar daca imi vine foarte greu sa cred, care au impresia ca femeia e proprietate personala, sa spunem… ca o masina. Poate nu am fost indeajuns de explicit : ” sa nu mergi la masaj, ca se vede spatele gol” ! E greu de crezut, nu-i asa ? Pot sa va asigur ca mentalitatea aceasta am intalnit-o atat la spanioli cat si la romani…

Eu, inca refuz sa cred ca mai sunt persoane atat de obtuze la minte! In ce epoca traim? Ma pun in locul unuia ce gandeste astfel si sufar o drama in toata regula! Sa traiesti cu frica in san ca ti se vor „pune coarne” zi de zi, trebuie sa fie oribil. Ma intreb ce va face un astfel de individ cand prietena, nevasta sau ce o mai fi, trebuie sa mearga la ginecolog ?
Sper ca cele cateva cazuri de acest tip ce le-am intalnit sa fie doar ceva izolat…dar, daca nu e asa ?

Cred ca „ceva e putred in Danemarca” !

Numai bine !

Ionel Scrofan

4 răspunsuri la “Mentalitate…”

Da, Nelu…cred ca ai ales foarte bine titlul pentru continut! Mentalitatea si …problemele. Cred ca intradevar de aici deriva multe dintre problemele care apar la scara micro sau macro in lumea asta. Dar, fiecare „opereaza” si contureaza pareri, opinii pe baza informatiilor pe care le detine (la unii obtinute pe diferite canale media, altii prin „transmitere pe cale orala”…si uneori prin cat mai putine carti citite) …si pe baza experientelor traite! Iar legat de proprietate, e adevarat, unii spun “Gelozia nu reflectă atât dragostea, cât simţul proprietăţii”….si asta o auzi mai mult poate din gura „proprietatii”. Cred ca e foarte important a invata să îţi reprimi orice pornire de gelozie, orice suspiciune, orice zvâcnire patologica a imaginaţiei. Dar cred ca foarte multi au fost „indoctrinati” cu aceasta mentalitate, ca pana si atingerea terapeutica poate fi un pericol. Am mai vorbit de asta, de valentele ei terapeutice! E adevarat ceva e putred in Danemarca poate si datorita faptului ca acest masaj din kinetoterapie uneori „a imbracat, gresit interpretat” si alte forme, bineinteles pentru a rezolva alte „probleme”! Si „a pune coarne” parca a devenit o obisnuita zilnica in multe! Ce sa zic eu….eu stiu ce efecte are masajul din kinetoterapie, unde exista doar client/pacient-terapeut si afectiunea, fara alte „conotatii”! La mai mult eu nu ma pricep….poate vorbesc cei care stiu?!?
Numai bine!

„VIVIR EL TERROR” – Diario estremecedor de dos mueres amenazadas por la violencia machista. La pesadilla contada minuto a minuto; El País Semanal , Doingo, 11 de mayo, nr. 1650.
Poate aceasta este extrema la care se poate ajunge, dar de multe ori se porneste de la remarci de genul „Pentru cine te aranjezi?”.
Cititi. Poate vi se va parea fictiune. Apropo, una dintre victime e D. ,o romanca de-a noastra de 36 de ani.
Nu zic decat: Doamne fereste!

din pacate acest aspect este si va ramane mult timp in actualitate… e adevarat ce exista exemple negative in ambele categorii (femeia-pacient , barbatul-prestator de servicii) dar pentru asta avem 1,3 kg creier fiecare sa diferentiem situatiile si sa nu generalizam! dar se pare ca pt unii e mai comod sa faca asta, din experienta proprie, din auzite. ce sa-i faci, fiecare cu complexele lui… ce e mai trist e ca acest personaj, pana sa fie distrus complet de propria-i gelozie, va distruge si viata unei femei, cel putin.

eu cred ca la masaj ajung de multe ori oameni cu deficiente multe. ca altfel nu-mi explic. am cunoscut si eu cindva un pitecantrop care-si trimitea prietena la produs, in japonia, apoi a luat-o cu el in Spania (el era de meserie „hot” de magazine in Madrid). apoi a dus-o sa-si puna sini mai mari, ca era cam… subdezvoltata. Da’ daca se uita cineva la ea cind era „in civil” (recte, cind tipa nu era „la produs”), era vai de ala….

Lasă un comentariu