„Conducatorilor romanilor” mult iubiti din Castellon, le plac foarte mult situatiile ridicole, nelasand sa treaca o saptamana fara sa faca vreo gafa. Am auzit ca cineva lasa mostenire o asociatie altcuiva… se poate asa ceva ? Ce e specificat in statulul acelei asociatii, nu se mai fac alegeri ?
Asociatiile nu se pot lasa mostenire, exista un proces de alegere a tuturor celor care conduc, domnule ! Simplul fapt ca ati infiintat o asociatie nu va da dreptul pe viata sa decideti cine va fi in fruntea ei si sa o puteti lasa mostenire urmasilor dupa bunul plac! Exista alegeri, unde toti cei inscrisi au dreptul la vot … aici e marea dilema a dvs. Zilele trecute, la o intrunire a mai multor asociatii de romani, cineva a facut publica numirea unui “mostenitor” la conducerea unei asociatii din „colectia dansului”, ca si cum ar face parte din mosia proprie… iar aceasta afirmatie nu se poate nega, deoarece a fost facuta in gura mare !

La noi, la romani, totul e posibil ! Vor mai trebui sa treaca generatii pana cand sechelele comunismului vor fi sterse, iar democratia sa fie un concept pe intelesul fiecaruia, fara a fi nevoie de un dictionar pentru a afla ce este ! Din pacate, inca mai suntem presionati de mentalitati comuniste, chiar si in afara tarii !

Ionel Scrofan

Reclame