Eu vad patru posibile scenarii:

1. Continuam sa o platim cu ce castigam in Romania daca e posibil.

2. Vindem apartamentul, cu toate ca acum nu e un moment foarte bun si platim ce a mai ramas la banca, riscand sa nu putem acoperi suma restanta (depinde de pretul apartamentului cand a fost achizitionat si de cat de supraevaluat era in acel moment).

3. Il inchiriem (exista sanse mari sa obtinem un pret bun, deoarece in Castellon, in acest moment,dupa cum scriau cei de la ziarul „El Mediterraneo” saptamana trecuta, este destul de mare cererea de apartamente pentru inchiriat).

4. Daca suntem la zi cu toate platile si niciunul dintre punctele anterioare nu ne-au satisfacut, ar putea exista o posibilitate destul de neplacuta pentru banci, dar care ne poate face somnul un pic mai linistit si anume, sa predam cheia apartamentului, bancii, adica sa renuntam la el. Nu este cel mai fericit caz, deoarece pierdem banii ce i-am dat bancii pana in acest moment, dar e mai bine decat cazul de la punctul 2 (daca nu reusim sa-l vindem la un pret bun). Este sigur ca bancile nu vor acest lucru dar ce nu stiu inca, daca este si posibil… fiind discutabila aceasta ultima alternativa, fapt pentru care in curand o sa scriu un articol cu ajutorul prietenului nostru Fernando Ramon Moreno, diplomat in dreptul muncii si proprietarul biroului de consultanta juridica si contabilitate – „ASFER”, ce ne va da mai multe detalii despre acest subiect.

Reclame